Blog

RSS

La colecció " El Món dels Xiquets"

19-02-2021


La colecció

En la posada a punt dels magatzems -en la qual, en aquesta primera fase, ens estem centrant en actualitzar l'inventari dels quadres emmarcats i les col·leccions de llibres-, ens estan apareixent peces que, en el seu moment i per les raons que fossin, van passar desapercebudes…


La setmana passada, mentre l'equip del Projecte *Pusol estàvem treballant en el magatzem “Arnedo”, obrim una caixa de cartó molt ben empaquetada i conservada que albergava un petit tresor: una meravellosa col·lecció de contes infantils. Es tracta de la segona edició, datada en 1960, de “El Mundo dels Nens”, un conjunt de quinze volums de l'editorial Salvat que abasta diferents temàtiques: des de poemes, contes i jocs fins a explicacions sobre art, ciència, música, animals i plantes, història, història sagrada... Cadascun dels toms se centra en l'un o l'altre tema i la portada va concorde a ell. Per exemple, en la del volum dedicat als jocs apareixen tres nens/as jugant a la “gallineta cega”; o en la del llibre dels contes populars, que la il·lustra amb un dibuix de la rondalla “La guineu i la cigonya”. Els últims tres toms estan dedicats als pares, entorn dels temes de la família, l'educació de els/as fills/as i el nen i la nena en el món actual.


Encantats/as per aquesta troballa, aquesta col·lecció infantil, amb exquisits dibuixos d'estètica “*sesentera” i una preciosa i delicada enquadernació color taronja, canvia d'ubicació i passa a formar part de la biblioteca escolar de fons antic, situada en el Museu Escolar de *Pusol.


Autora: Marian *Tristán, coordinadora del Museu Escolar.


Aquesta donació ens va arribar l'any 2016 a través de Rosa Martínez Carratalá.

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top